DISTRIBUIȚI
cnn

Primarul Washingtonului a declarat marţi stare de urgenţă în capitala federală a SUA înainte de sosirea puternicului uragan Florence, care urmează să atingă joi coasta Atlanticului, informează AFP, conform agerpres.

„În această dimineaţă, am semnat un decret prin care declarăm o stare de urgenţă înaintea uraganului Florence”, a scris Muriel Bowser într-o postare pe Twitter.


Citește și : New-yorkezii au adus un omagiu victimelor atacurilor teroriste de la 11 septembrie 2001 din Manhattan

Prin acest anunţ, Washingtonul se alătură statelor Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud, care au decretat, de asemenea, starea de urgenţă.

Statele Virginia, Carolina de Nord şi Carolina de Sud rămân în continuare cele mai puternic ameninţate de uragan, ridicat la categoria 4 (din 5) pe scara Saffir-Simpson, care vine însoţit de vânturi atingând 215 km / h, potrivit Centrului Naţional pentru Uragane al SUA (NHC).

Citește și : Palestinienii au reluat demersurile împotriva Israelului la CPI, în pofida deciziei Washingtonului de închidere a misiunii lor diplomatice

Uraganul, care avansează spre vest şi nord-vest cu o viteză de 26 km/h, este aşteptat să treacă marţi şi miercuri între Insulele Bahamas şi Bermude şi să ajungă joi pe coasta americană. Autorităţile se aşteaptă, de asemenea, la inundaţii majore, de ordinul a 50 cm, în interiorul ţării până la începutul săptămânii viitoare.