DISTRIBUIȚI
www.telegraph.co.uk

Primarul Veneţiei, Luigi Brugnaro, a făcut marţi un apel disperat către turişti, invitându-i să revină în oraşul-lagună după ce restricţiile impuse din cauza pandemiei de COVID-19 vor fi ridicate, informează DPA, scrie agerpres.

”Tuturor celor care au posibilitatea de a călători în lunile ce vin, le spun: ‘Veniţi la #Veneţia!’ Veţi contribui la lansarea unui semnal de #revenire începând de la frumuseţe şi cultură”, a scris acesta pe Twitter.


Citește și : Italia mizează pe măşti distribuite masiv şi pe o aplicaţie de telefon, după relaxarea restricţiilor

Veneţia se bazează în mare parte pe veniturile din turism, industrie blocată însă pe timpul restricţiilor impuse pe teritoriul Italiei pentru combaterea pandemiei de COVID-19.

Dar Veneţia a fost în pericol chiar şi înainte de izbucnirea epidemiei, la sfârşitul lui februarie, întrucât inundaţiile record produse în noiembrie au speriat mulţi dintre turiştii care vizitau în mod obişnuit oraşul.

Brugnaro a susţinut o conferinţă de presă în care a făcut apel la sprijinul autorităţilor centrale, solicitând o prelungire a acordării ajutorului de şomaj pentru angajaţii sectorului turistic.

„Din păcate, ne confruntăm cu o bombă cu efect social care a fost deja declanşată”, a declarat edilul pentru cotidianul Corriere della Sera înaintea conferinţei.

Citește și : Negocierile UE-Marea Britanie pe tema unui acord comercial post-Brexit,’în impas’

În prezent, Italia nu permite accesul călătorilor din afara graniţelor cu excepţia celor care intră în ţară pentru a munci şi nu se ştie încă data la care vor fi ridicate restricţiile de călătorie.

Italia este una dintre ţările cel mai grav afectate de pandemie, cu 27.000 de decese şi aproape 200.000 de cazuri de infectare, potrivit bilanţului de luni.