DISTRIBUIȚI
Moskva News Agency

Primarul Mosvocei, Serghei Sobianin, a avertizat marţi că nu se cunoaşte exact situaţia epidemiei de coronavirus în Rusia, transmite AFP, scrie agerpres.

‘Problema este că volumul testelor este foarte mic şi nimeni nu are o imagine clară’ în Rusia, ca în restul lumii, a spus Sobianin, care conduce grupul de lucru pentru combaterea epidemiei de COVID-19, în cadrul unei întâlniri cu preşedintele Vladimir Putin, conform transcrierii de pe site-ul de internet al Kremlinului.


Citește și : Benzinăriile din Italia vor începe să se închidă de miercuri

Putin a susţinut de mai multe ori, săptămâna trecută, că situaţia din Rusia este sub control, spre deosebire de cea din Italia sau Franţa.

Primarul capitalei, un apropiat al preşedintelui, a arătat că numărul de 290 de cazuri de infectare cu coronavirus confirmate până acum la Moscova este subevaluat şi a estimat că în realitate ar fi între 400 şi 500. În total, în Rusia s-au raportat oficial până marţi 495 de cazuri. Sobianin i-a atras atenţia lui Putin că ‘este o dinamică ridicată şi este o situaţie gravă, în evoluţie’.

Primăria Moscovei a adoptat printre cele mai stricte măsuri din Rusia împotriva epidemiei, cum ar fi carantina pentru cei care călătoresc, limitarea adunărilor publice şi închiderea instituţiilor de învăţământ şi a localurilor de divertisment. Primarul consideră că exemplul capitalei ar trebui urmat şi de celelalte regiuni din Rusia.

Citește și : Egiptul impune interdicţia de circulaţie pe perioada nopţii

Printre altele, Sobianin a cerut izolarea la domiciliu a tuturor celor în vârstă de peste 65 de ani, restricţie care va fi aplicată la Moscova începând de joi. El a subliniat şi importanţa păstrării evidenţei celor reveniţi din străinătate în ultimele săptămâni, arătând că de exemplu în regiunea Primorie din extremul orient s-au întors din zone infectate cu coronavirus 6000 de oameni. ‘E o problemă, o mare problemă. Şi mai devreme sau mai târziu va deveni virală’, a avertizat el.