DISTRIBUIȚI

Mii de români au petrecut la un festival românesc din San Fernando de Henares, Madrid, prilej cu care primarul acestei localităţi, Cati Rodriguez Morcillo, care a participat la eveniment, a evocat exemplul de convieţuire interetnică dintre conaţionalii săi şi români, conform unui comunicat de presă remis miercuri agerpres de organizatorii evenimentului, Uniunea Muncitorilor Români din Spania.

Citeşte şi: Mai mulţi poliţişti din Mexic sunt anchetaţi după dispariţia a trei turişti


Festivalul, denumit Tezaur Românesc, s-a desfăşurat duminică, 18 februarie, la Recinto Ferial din San Fernando de Henares (provincia Madrid). La eveniment au fost invitaţi interpreţii de muzică populară Petrică Mîţu Stoian, Anca Mărginean, Mioara Velicu şi Bogdan Toma. Publicul s-a bucurat şi de momentul artistic realizat de către grupul de dans „Ansamblul Mândrii Românaşi” şi de recitalul interpretei de muzică populară Ancuţa Corlăţan. Intrarea la acest eveniment a fost gratuită.

Autorităţile locale au fost reprezentate de primarul Cati Rodriguez Morcillo şi de consilierul Joaquin Calzada Salmeron din cadrul primăriei. Edilul şi-a arătat aprecierea faţă de minunata gastronomie românească, totodată, dorind să sublinieze că oraşul San Fernando de Henares este un exemplu de convieţuire interetnică şi că românii pot găsi sprijin oricând pentru problemele lor în cadrul primăriei acestui oraş. Primarul Cati Rodriguez Morcillo şi-a încheiat discursul susţinut cu această ocazie cu îndemnul pronunţat în limba română: „Bucuraţi-vă de petrecere!”

De la târgul de produse tradiţionale româneşti, organizat cu prilejul acestui festival, nu au lipsit mititeii şi nici preparatele dulci.

Citeşte şi: Phenianul anulează în ultima clipă o întâlnire cu vicele american la Pyeongchang