DISTRIBUIȚI
bbc

Primarul din Dublin Micheal Mac Donncha ar fi trebuit să aibă interdicţie de a intra în Israel din cauza sprijinului său exprimat pentru boicotul ţării. În schimb, el a intrat din cauza transcrierii greşite de către autorităţi a numelui său pe ordinul de interdicţie, au declarat miercuri oficiali israelieni, relatează dpa, potrivit agerpres.

Ministrul israelian de interne Aryeh Deri a calificat miercuri incidentul drept un „accident”, la o zi după ce a anunţat interzicerea intrării primarului capitalei irlandeze.


Citeşte şi: Tragedie aeriană în Algeria. Un avion cu peste 200 de militari la bord s-a prăbuşit lângă capitală – VIDEO

Marţi, mass-media israeliene au informat că lui Mac Donncha i-a fost interzisă intrarea în ţară din cauza legăturilor sale cu Campania de Solidaritate Palestina-Irlanda, care promovează boicotul impus Israelului la nivel internaţional.

Cu toate acestea, la scurt timp după anunţ, primarul a confirmat pe Twitter că a sosit pe aeroportul din Tel Aviv şi s-a deplasat în oraşul palestinian Ramallah din Cisiordania pentru o conferinţă.

Numele lui Mac Donncha a fost transcris greşit ca „Mícheal MacDonncha” – fără spaţiu între „Mac” şi „Donncha” – în comunicatele de presă guvernamentale în această săptămâna, deşi nu este clar dacă aceasta este greşeala ce i-a permis să obţină intrarea.

Mişcarea BDS (Boycott, Divestment and Sanctions – Boicot, renunţare la investiţii şi sancţiuni) susţine că Israelul comite abuzuri ale drepturilor omului împotriva palestinienilor. Israelul acuză gruparea de antisemitism, pentru că scoate în evidenţă doar acţiuni ale statului israelian, notează dpa. 

Citeşte şi: Şase oameni au murit după ce un elicopter s-a prăbuşit în Rusia

Citeşte şi: O bombă artizanală a fost găsită într-un apartament din Göteborg