DISTRIBUIȚI
dpa

Primarul oraşului german Nurnberg a condamnat o adunare neautorizată a neonaziştilor pe unul din locurile de întrunire folosite de fostul dictator nazist Adolf Hitler în anii 1930, transmite DPA, conform agerpres.

‘Biroul procurorului verifică în prezent dacă există dovezi de incitare a maselor’, a declarat marţi primarul Ulrich Maly. Acesta a precizat că desfăşurarea unei adunări neautorizate constituie o abatere, nu o infracţiune penală.


Citeşte şi: Kashmirul dă în clocot: Pakistanul a doborât două avioane indiene! – VIDEO

Sâmbăta trecută, un grup de extremişti de dreapta s-au strâns în faţa unui centru pentru refugiaţi la Nurnberg.

Adunarea a fost dispersată de poliţie pentru că nu fusese autorizată de municipalitate, dar grupul a reapărut mai târziu şi şi-a făcut fotografii pe o scenă folosită de Adolf Hitler în anii 1930.

Conform poliţiei locale, la adunare au participat 18 susţinători ai partidului neonazist NPD şi membri ai unei grupări de extremă dreapta intitulate Wodans Erben Germanien.

Citeşte şi: Apropiaţii lui Macron au fost eliberaţi din puşcărie

Poliţia a comunicat că este regretabil faptul că ‘grupul de extremă dreapta a folosit acest loc pătat de istorie în scopuri de propagandă, în pofida măsurile preventive ale poliţiei’.

‘Este o situaţie care ar trebui să ne alarmeze – în toată Germania, dar mai ales la Nurnberg -, şi anume faptul că oamenii folosesc aceste simboluri în astfel de locuri’, a subliniat primarul.