DISTRIBUIȚI
AFP

Primarii din 13 oraşe franceze au denunţat „situaţia nedemnă” a migranţilor din Franţa, cerând statului să asigure spaţii de cazare suplimentare pentru aceştia, într-o scrisoare adresată Ministerelor de Interne şi Locuinţei, relatează AFP, scrie Agerpres.

„Trebuie să construim în mod colectiv un răspuns la sfidarea pe care o reprezintă primirea refugiaţilor în Franţa”, subliniază primarii în scrisoare.


Citește și : Doi dintre liderii ‘mişcării umbrelelor’ din 2014 din Hong Kong, condamnaţi la închisoare

„Ne confruntăm astăzi cu o supraaglomerare a centrelor de găzduire a migranţilor. (…) Situaţia este inacceptabilă”, a declarat Anne Hidalgo, primarul Parisului, într-o conferinţă de presă alături de o parte dintre semnatari.

De la sfârşitul „pauzei” de iarnă, la finele lui martie, în nordul Parisului au fost evacuate mai multe tabere de migranţi, de fiecare dată fiind reţinute câteva sute de persoane.

În capitala franceză au fost instalate peste 700 de corturi în care se adăpostesc migranţi, estimaţi între 800 şi 1475 de persoane, potrivit unei numărători realizate de asociaţia France terre d’asile la 19 aprilie. Mai multe astfel de asociaţii pentru susţinerea migranţilor au fost de altfel prezente la conferinţa de presă de miercuri.

Anne Hidalgo a adoptat în ultimele săptămâni un ton deosebit de virulent în problema migranţilor, reproşând statului francez situaţia de „haos”, potrivit ei, din taberele de refugiaţi care se reconstituie în nordul capitalei, notează AFP.

Citește și : Manfred Weber, aproape un anonim în rândul electoratului german

Semnatarii scrisorii sunt primarii din Paris, Lille (nord), Bordeaux (sud-vest), Saint Denis şi Aubervilliers (în regiunea pariziană), Rennes (vest), Troyes şi Metz (est), Toulouse (sud-vest), Strasbourg (nord-est), Nantes (vest), Grenoble şi Grande-Synthe din nordul Franţei.