DISTRIBUIȚI
wikipedia

În faţa penuriei de locuri de cazare de urgenţă pentru persoanele fără adăpost odată cu apropierea iernii, mai multe din sediile primăriilor Parisului, inclusiv clădirea Primăriei Generale, vor oferi locuri de adăpost celor mai puţin favorizaţi de soartă, a anunţat duminică Anne Hidalgo, primăriţa socialistă a Parisului, într-un interviu pentru JDD, citat de Francetvinfo, potrivit Agerpres.

„Vreau să creez un popas de noapte dedicat femeilor la Primăria Parisului” care să poată adăposti circa 50 de persoane fără adăpost şi până la 100 când vremea va deveni deosebit de rece”, a explicat Anne Hidalgo. Două săli ale clădirii „vor fi transformate în adăposturi de zi – unde se vor servi mese şi se vor acorda îngrijiri – precum şi într-un popas de noapte, cu paturi, dormitoare, blocuri sanitare”, iar locul va fi „peren”, a asigurat ea.


Citește și : Tiruri de mortieră dinspre zona tampon în nord-vestul Siriei, în pofida retragerii armelor grele (OSDO)

„Mai multe primării din arondismente – atât de stânga, cât şi de dreapta – au acceptat să deschidă locuri de cazare în sediile lor”, a declarat Anne Hidalgo, fără a preciza care dintre ele.

Primăria Parisului a procedat recent la un recensământ, în cadrul căruia a înregistrat aproape 3.000 de persoane fără adăpost în februarie trecut. „Ne lipsesc aproape 3.000 de locuri de cazare de urgenţă în capitală”, a concluzionat Anne Hidalgo. „Mai mult de 800 au fost create în clădirile noastre din februarie, 700 vor fi deschise până la începutul anului 2019. Statul este responsabil pentru crearea celorlalte 1.500”, a adăugat ea.

Citește și : China caută o „soluţie constructivă” pentru a evita un război comercial cu SUA (guvernator)

În afara sediilor primăriilor, Anne Hidalgo intenţionează să utilizeze clădiri libere şi clădiri muncipale în care se activează. Ea a lansat un apel companiilor să pună la dispoziţia celor mai puţini favorizaţi clădirile neocupate.

Hidalgo a pledat, în fine, pentru redeschiderea unui „adevărat centru de primire” a migranţilor la Paris, după închiderea celui de la Porte de la Chapelle, în nordul Parisului, la sfârşitul lunii martie.