DISTRIBUIȚI
Sputnik Mundo

România găzduieşte, marţi şi miercuri, Reuniunea şefilor diplomaţiilor din ţările membre ale Alianţei Nord-Atlantice, primul eveniment la nivel înalt al NATO într-un stat de pe Flancul Estic, aflat în prima linie de apărare a Alianţei, după agresiunea armată a Federaţiei Ruse împotriva Ucrainei, transmite potrivit agerpres.

Secretarul general al Alianţei, Jens Stoltenberg, a subliniat că Ministeriala de la Bucureşti este „oportunitatea de a repeta un mesaj clar din partea aliaţilor, inclusiv România”, că Ucraina este susţinută. „Susţinem dreptul ucrainenilor de a se apăra şi trebuie să continuăm să acordăm sprijin atât militar, cât şi umanitar şi internaţional”, a spus Stoltenberg.


Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina

Pentru România, momentul are şi o încărcătură simbolică aparte, având în vedere că în 2022 se împlinesc 20 de ani de la primirea de către ţara noastră a invitaţiei de aderare la NATO la Summitul de la Praga din 21 – 22 noiembrie 2002.

„Reuniunea de la Bucureşti reprezintă o expresie a solidarităţii aliate cu statele Flancului Estic, precum şi a angajamentului NATO de a continua susţinerea pentru Ucraina şi de a sprijini celelalte state partenere din regiune, precum Republica Moldova şi Georgia”, a afirmat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, gazda Ministerialei.

Citește și: Premierul Sunak se angajează să menţină ajutorul militar pentru Ucraina