DISTRIBUIȚI
Reuters

Cancelarul german Angela Merkel urmează să efectueze o vizită în Portugalia miercuri, fiind prima sa deplasare în această ţară de la sfârşitul crizei euro, în toamna anului 2012, relatează dpa, potrivit agerpres.

După întrevederea cu premierul socialist Antonio Costa, cancelarul german urmează să participe la deschiderea unui centru dezvoltare şi tehnologie al companiei germane Bosch în oraşul Braga (nord).


Citeşte şi: Rarisim. Serghei Lavrov întreprinde o vizită oficială la Phenian

Liderul german conservator se va adresa de asemenea studenţilor de la Universitatea din Porto.

Aceasta este a doua vizită oficială a Angelei Merkel în Portugalia, ţară care a ieşit dintr-o criză financiară care a afectat-o profund. În cursul ultimei vizite, când era vârful crizei din 2012, Merkel a fost primită cu proteste, pe fondul liniei dure adoptate de Germania în ceea ce priveşte austeritatea, creşterea impozitelor şi reducerea locurilor de muncă.

Citeşte şi: Metroul din Paris, inundat din cauza ploilor

Joi, Angela Merkel va fi primită la Lisabona de preşedintele Marcelo Rebelo de Sousa şi de premierul Antonio Costa.

Merkel şi Costa vor discuta despre finalizarea uniunii economice şi monetare precum şi despre bugetul Uniunii Europene pentru următorii ani, a anunţat guvernul portughez, adăugând că situaţia refugiaţilor în Europa se va afla, de asemenea, pe agenda convorbirilor dintre cei doi lideri.