DISTRIBUIȚI
afp

Rezultatul întâlnirii dintre preşedintele american, Donald Trump, şi omologul său rus, Vladimir Putin, desfăşurată luni la Helsinki, nu subminează soliditatea alianţei transatlantice, a declarat luni purtătorul de cuvânt al premierului britanic, informează Reuters, potrivit agerpres.

Întrebat dacă afirmaţiile făcute de liderul de la Casa Albă după întrevederea cu Putin au subminat alianţa transatlantică, reprezentantul executivului de la Londra a răspuns negativ.


Citeşte şi: Trump este criticat de toată lumea în SUA, după întâlnirea cu Putin

Pe de altă parte, el a spus că referendumul din 2016 privind oportunitatea ieşirii Marii Britanii din Uniunea Europeană este un exerciţiu democratic legitim.

”Am spus foarte clar că acesta a fost un exerciţiu democratic legitim în care publicul şi-a exprimat opinia şi că această opinie va fi respectată”, a explicat purtătorul de cuvânt.

Organizaţia ‘Vote Leave’, care a condus campania pentru ieşirea Marii Britanii din UE, a fost amendată marţi cu 61.000 de lire sterline de către Comisia Electorală britanică întrucât nu şi-a declarat cooperarea cu o altă organizaţie, BeLeave.

Citeşte şi: Putin va permite americanilor să-i interogheze pe ruşii acuzaţi de implicare în alegerile din SUA

În luna mai, Comisia Electorală britanică a amendat o altă organizaţie, Leave.EU, care a fost condusă de Nigel Farage, fostul fondator al UKIP (eurosceptic), pentru ‘încălcări multiple ale legii electorale’ în finanţarea campaniei sale pentru ieşirea din UE.