DISTRIBUIȚI
abc.au.net

Vaticanul a salutat marţi achitarea cardinalului australian George Pell, în trecut unul dintre colaboratorii cei mai apropiaţi ai Papei Francisc, într-un caz răsunător de pedofilie, informează AFP, potrivit agerpres.

„Sfântul Scaun, care a avut întotdeauna încredere în justiţia australiană, salută verdictul unanim pronunţat de către Înalta Curte cu privire la cardinalul George Pell, care-l achită de toate acuzaţiile de agresiuni comise asupra minorilor”, a precizat Vaticanul într-un comunicat.


Citeşte şi: Cardinalul George Pell SCAPĂ de puşcărie

Cardinalul George Pell, în trecut unul dintre cei mai influenţi prelaţi de la Vatican, a ieşit marţi din închisoarea australiană în care s-a aflat încarcerat timp de peste un an, după ce a fost achitat de cea mai înaltă instanţă din Australia, la finalul unui proces intens mediatizat în care fusese acuzat de pedofilie.

Fostul secretar pentru Economie de la Vatican, în vârstă de 78 de ani, a fost condamnat în martie 2019 la şase ani de închisoare pentru viol şi agresiuni sexuale comise asupra a doi copii dintr-un cor religios în 1996 şi 1997 în catedrala St. Patrick din Melbourne, unde era arhiepiscop.

Citeşte şi: BoJo a fost transferat la terapie intensivă! Starea de sănătate a premierului britanic rămâne neschimbată

Condamnarea lui, confirmată în apel în august 2019, a fost în cele din urmă anulată marţi de Înalta Curte de Justiţie din Australia, care l-a achitat la cinci capete de acuzare formulate împotriva sa pentru violenţe sexuale, în baza prezumţiei de nevinovăţie.

Pell, care a susţinut întotdeauna că este nevinovat, a părăsit imediat după această decizie închisoarea din Melbourne în care se afla încarcerat şi a afirmat într-un comunicat că această decizie judecătorească permite „repararea unei grave nedreptăţi”.