DISTRIBUIȚI
YouTube

Administraţia prezidenţială de la Manila a respins miercuri declaraţiile SUA potrivit cărora preşedintele filipinez, Rodrigo Duterte, constituie o ameninţare pentru democraţie şi drepturile omului, transmite Xinhua, potrivit agerpres.

Purtătorul de cuvânt al preşedinţiei filipineze, Harry Roque, a afirmat că estimarea serviciilor de informaţii americane ”este obtuză şi în cel mai bun caz speculativă”.


Citeşte şi: Mai mulţi poliţişti din Mexic sunt anchetaţi după dispariţia a trei turişti

Roque a spus că Duterte ”nu este un autocrat şi nici nu are tendinţe autocratice”, adăugând că preşedintele filipinez este ”consecvent faţă de respectarea statului de drept şi rămâne loial faţă de constituţie”.

Reprezentantul Manilei a subliniat că media filipineze pot difuza ceea ce doresc, inclusiv ‘fake news’, iar sistemul judiciar şi parlamentul funcţionează în mod normal.

Mai mult, el a adăugat că nu există o lege marţială la nivel naţional, despre care oficiali americani din domeniul informaţiilor susţin că preşedintele Duterte ar dori să o declare sau să o impună.

Citeşte şi: Phenianul anulează în ultima clipă o întâlnire cu vicele american la Pyeongchang

”Deşi este adevărat că administraţia foloseşte şi maximizează reţelele de socializare online pentru a promova mesajele şi realizările guvernamentale, membrii opoziţiei politice şi ai altor grupuri de interese utilizează aceeaşi platformă media pentru a-şi promova agenda”, a indicat Harry Roque.

El a reacţionat astfel la un raport publicat de Comunitatea de intelligence din SUA, în 13 februarie, conform căruia Rodrigo Duterte ”va continua să ducă originala sa campanie contra drogurilor, corupţiei şi infracţionalităţii’.