DISTRIBUIȚI

Ministrul apărării francez, Florence Parly, a condamnat miercuri ‘un act laş’ după ce un vehicul a intrat în plin într-un grup de militari aflat într-o misiune de patrulare în suburbia Levallois-Perret, din nord-vestul Parisului, atacul soldându-se cu şase răniţi, dintre care trei grav, relatează AFP, potrivit agerpres.

„În această dimineaţă, în jurul orei 08:00, un vehicul a lovit militari din cadrul operaţiunii de patrulare Sentinelle la Levallois-Perret. Şase militari din Regimentul 35 Infanterie Belfort au fost răniţi, între care trei mai grav, fără ca viaţa să le fie pusă în pericol”, a precizat ministrul într-un comunicat.


„Autorul, care a fugit, este căutat intens de către poliţie. Ancheta în curs de desfăşurare va determina motivele sale şi împrejurarile în care a acţionat” acesta, menţionează acelaşi text. Ministrul a condamnat „cu cea mai mare fermitate acest act laş, care nu va afecta cu nimic hotărârea armatei de a acţiona pentru securitatea francezilor”.

Citeşte şi: PANICĂ la Paris. O maşină a intrat ÎN PLIN într-un grup de militari – FOTO/VIDEO

Prefectura Departamentului Hauts-de-Seine evocă un ‘act a priori voluntar’ în legătură cu acest incident, care intervine la patru zile după o tentativă de atac împotriva unei alte patrule antiteroriste la Turnul Eiffel din Paris.

La faţa locului, un perimetru de securitate a fost instalat, potrivit AFP. Mai multe zeci de poliţişti municipali şi militari se află în faţa clădirii de 12 etaje cu vedere spre parc.

Potrivit mass-media franceze, un automobil marca BMW a intrat miercuri dimineaţă în plin într-un grup de militari participanţi la operaţiunea de patrulare Sentinelle, în suburbia pariziană Levallois-Perret. Autorul atacului a reuşit să fugă de la locul incidentului, fiind în prezent căutat de forţele de securitate franceze.

Din ianuarie 2015, Franţa a fost vizată de un val de atentate jihadiste, dintre care cele mai multe au fost revendicate de gruparea Statul Islamic. Aceste atacuri s-au soldat cu 239 de morţi în total.

Un Consiliu al Apărării s-a întrunit la Palatul Elysee la ora locală 09:00 (07:00 GMT), fiind prezenţi preşedintele Emmanuel Macron, premierul Edouard Philippe şi miniştrii de interne şi apărării, Gerard Colomb şi Florence Parly.