DISTRIBUIȚI
DW

Cercetătorii austrieci au reuşit, după aproape un an de pandemie, să realizeze prima fotografie 3D a SARS-CoV-2. Până acum au fost publicate doar reprezentări grafice ale virusului, potrivit Deutsche Welle , scrie news.ro

Datorită unui studiu recent al companiei Nanographic, o filială a Universităţii Tehnice din Viena, poate fi văzută prima imagine 3D a coronavirusului realizată după mostre îngheţate, scrie La Vanguardia.


Citește și : NATO a inaugurat o nouă Capabilitate de Răspuns la Incidente Cibernetice în R.Moldova

Până în prezent, toate imaginile agentului patogen care au fost distribuite erau animaţii pe computer, bazate pe estimări tehnice.

Pentru pregătirea primului instantaneu, cercetătorii s-au folosit de particule extrase la Universitatea Tsinghua din Beijing, China, tratate prin tehnici de microscop crioelectronic şi digitalizarea ulterioară a acestuia.

Nanographic speră ca aceste imagini să ajute cercetătorii să înţeleagă cum funcţionează virusul. „Contribuţia noastră la acest proiect a fost să oferim un proces digital care să proceseze imaginea pentru a vizualiza modelul cât mai clar”.

Citește și : Jens Stoltenberg salută propunerea lui Biden de prelungire a Tratatului New START