DISTRIBUIȚI
stiripesurse

Annemarie Huber-Hotz, prima femeie șef al Guvernului Elveţiei a murit la vârsta de 70 de ani din cauza unei insuficienţe cardiace, a anunţat vineri seară autorităţile de la Berna, potrivit Reuters, scrie mediafax.

Huber-Hotz a fost aleasă cancelar federal în 1999, după ce a activat ca șef al secretariatului Camerei superioare a Elveției și apoi ca secretar general al Camerelor superioare și inferioare unite.


Citește și : Javad Zarif: Iranul va face un nou pas pe calea dezangajării din acordul nuclear din 2015

Ea a ocupat funcția de cancelar federal al celor șapte membri ai Cabinetului Elveției până în 2007. Rolul include organizarea de ședințe de cabinet, alegeri și referendumuri care se desfășoară în cadrul sistemului de democrație din Elveția.

După ce s-a retras din funcţie, a lucrat pentru mai multe organizații de caritate din Elveția și a fost prima femeie președintă a Crucii Roșii Elvețiene.

Huber-Hotz, membru al Partidului liberalilor democraţi din Elveția (FDP), a murit din cauza unei insuficiențe cardiace în timp ce se plimba cu familia ei, a relatat cotidianul elvețian Luzerner Zeitung, citând un membru al familiei.

„Annemarie Huber-Hotz a considerat întotdeauna că meseria ei de cancelar a fost un privilegiu. Ea a înțeles cum să se apropie și să asculte alte persoane”, a transmis Guvernul într-un comunicat.

„Cu plăcerea pentru muncă, curiozitatea pe tot parcursul vieții și generozitatea ei, a fost un model pentru semenii săi.”, se mai arată în comunicat.

Citește și : China ameninţă SUA cu măsuri de retorsiune în disputa tarifelor