DISTRIBUIȚI

Prima doamnă a SUA, Jill Biden, a fost testată pozitiv la COVID-19, a anunţat marţi responsabila sa pentru comunicare, Elizabeth Alexander, potrivit Reuters, scrie agerpres.  

După ce a fost testată negativ pentru COVID-19 luni, în cadrul testării periodice, prima doamnă a început în timpul serii să prezinte simptome asemănătoare unei răceli. Ea a fost din nou testată negativ într-un test antigen, dar testul PCR a dat ulterior rezultat pozitiv, explică sursa citată.


Citește și : Armata rusă NU are nevoie să folosească arme nucleare în Ucraina

În schimb, preşedintele Joe Biden a fost marţi testat negativ pentru COVID-19. Liderul de la Casa Albă a trecut la rândul său prin infectarea cu coronavirus, fiind testat pozitiv ultima dată pe 5 august.

Testat prima dată pozitiv la COVID-19 pe 21 iulie, Biden a ieşit pe 27 iulie din izolare, întrucât fusese atunci testat negativ şi părea să se fi vindecat după ce a urmat un tratament împotriva coronavirusului.

Dar pe 30 iulie el a fost testat din nou pozitiv, ceea ce medicul Casei Albe a descris drept o ”recădere”, caz observat la un mic procent dintre pacienţii care au fost trataţi cu medicamentul antiviral Paxlovid.

Citește și : Recesiunea globală SCADE preţul petrolului