DISTRIBUIȚI

Brigitte Macron, soţia preşedintelui francez Emmanuel Macron, se întoarce la predat, informează luni DPA, potrivit agerpres.

Fosta profesoară va preda lecţii regulate de franceză la o şcoală dintr-o suburbie pariziană.


Brigitte Macron le-a declarat jurnaliştilor, la deschiderea şcolii din Clichy-sous-Bois, că va avea ceva emoţii, dar a adăugat că este bine „să fii în acţiune”.

Citește și : O deputată moldoveancă a fost reținută la scurt timp după ce i-a fost ridicată imunitatea – VIDEO

Elevii ei vor fi persoane în căutarea unui loc de muncă sau persoane care nu au terminat educaţia liceală şi încearcă să îşi găsească un drum pe piaţa muncii.

Noul centru educaţional este pentru adulţi cu vârste cuprinse între 25 şi 48 de ani şi se află într-o suburbie din nord-estul Parisului, care este unul dintre cele mai sărace cartiere ale capitalei. Revoltele din Paris din 2005 au început în Clichy-sous-Bois.

În vârstă de 66 de ani, prima doamnă a spus că programul este foarte important şi că îşi doreşte să transmită clar că este posibil să o iei de la capăt la orice vârstă.

Brigitte Macron a renunţat la predat în urmă cu patru ani pentru a susţine cariera politică a soţului său. Ultimul său post ca profesoară a fost la o prestigioasă şcoală privată din Paris.

Citește și : De ce îi este aproape imposibil Arabiei Saudite să se apere de atacurile cu drone, chiar dacă a investit enorm în apărare