DISTRIBUIȚI
dpa

Annegret Kramp-Karrenbauer a sosit luni în Iordania, în prima vizită în străinătate după preluarea ministerului apărării din Germania, transmite DPA. Lidera creştin-democraţilor germani urmează să preia şi funcţia de cancelar, deţinută în prezent de Angela Merkel, potrivit agerpres.

Kramp-Karrenbauer are pe agendă o întâlnire cu regele Abdullah al II-lea al Iordaniei, a cărui ţară este considerată relativ stabilă într-o regiune agitată.


Citește și : Spania şi Italia au ajuns la un acord pentru debarcarea migranţilor de pe nava Open Arms

Şefa apărării germane se află în Orientul Mijlociu pentru a susţine prelungirea mandatului militarilor trimişi de Berlin în sprijinul eforturilor Iordaniei împotriva miliţiilor teroriste ale Statului Islamic din Siria şi Irak. Forţele armate germane sunt implicate şi în instruirea trupelor irakiene. Circa 290 de militari germani se află la baza aeriană Al-Azraq de la est de Amman, punctul de comandă al operaţiunilor Germaniei în regiune, inclusiv în Irak. Germania asigură coaliţiei internaţionale şi avioane de recunoaştere Tornado, precum şi o aeronavă pentru realimentarea în zbor.

Mandatul forţelor germane expiră pe 31 octombrie, iar coaliţia guvernamentală de la Berlin nu a ajuns deocamdată la un consens pentru prelungire. Primele misiuni au fost aprobate în noiembrie 2015, după atentatele teroriste de la Paris, reaminteşte DPA.

Înainte de plecarea din Germania, Kramp-Karrenbauer a insistat că misiunea ţării sale contra Statului Islamic este în continuare „absolut necesară”, iar contribuţia germană la coaliţie a fost apreciată de pe plan internaţional.

Citește și : Ministerul de Interne de la Ankara înlocuieşte din nou primari pro-kurzi din sud-estul Turciei