DISTRIBUIȚI
Philadelphia Inquirer

Secretarul american al Transporturilor, Elaine Chao, şi-a anunţat joi demisia, invocând ”îngrijorarea” faţă de violenţele de la Capitoliu comise miercuri de către susţinători ai preşedintelui în exerciţiu Donald Trump, relatează AFP, potrivit agerpres.  

”Ţara noastră a trăit un eveniment traumatizant, total evitabil (…) care m-a tulburat atât de mult încât nu pot să îl ignor”, a afirmat, potrivit unui comunicat, soţia liderului senatorilor republicani Mitch McConnell.


Citește și : Putin așteaptă Crăciunul într-o bisericuță ‘uitată de lume’

Elaine Chao este primul membru al cabinetului Donald Trump care şi-a anunţat demisia după violenţele comise miercuri în incinta Capitoliului.

Demisia sa a fost salutată de aleşii democraţi, care cer îndepărtarea de la putere a preşedintelui în exerciţiu Donald Trump după violenţe comise de susţinători ai acestuia.

Patru persoane au decedat şi 52 au fost arestate după ce sute de susţinători ai lui Donald Trump au luat cu asalt, miercuri, Capitoliul din Washington într-o tentativă de a opri procedura de validare a victoriei democratului Joe Biden în alegerile prezidenţiale din 3 noiembrie, confruntându-se cu poliţia pe holurile Congresului american.

Citește și : Președintele Ucrainei salută confirmarea lui Joe Biden la Casa Albă