DISTRIBUIȚI
Israel National News

Zeci de mii de palestinieni au participat sâmbătă la prima aniversare a protestelor de la frontiera Fâșiei Gaza cu Israelul, organizate de Hamas pentru a încuraja revenirea refugiaților palestinieni pe teritoriul israelian, dar în urma confruntărilor cu armata israeliană un protestatar a murit, scrie Mediafax.

Mişcarea islamistă Hamas, care administrează regiunea Fâșia Gaza, a anunțat că va face tot ce este posibil pentru a împiedica apropierea protestatarilor de gardul de la frontiera dintre Israel şi Fâşia Gaza, informează The Associated Press.


Citește și : Theresa May ar putea cere parlamentului al patrulea vot asupra acordului Brexit

Însă, pe măsură ce numărul participanților a crescut, zeci de manifestanți s-au apropiat de gard, aruncând cu pietre și materiale explozive, potrivit autorităților de la Tel Aviv, care au estimat că aproximativ 20.000 de persoane au participat la manifestația de sâmbătă.

Forțele israeliene au folosit gaze lacrimogene și au deschis focul pentru a dispersa mulțimea.

Un tânăr protestatar, în vârstă de 17 ani, a fost ucis, fiind împușcat în față, iar alți 13 manifestanți au fost răniți, potrivit autorităților medicale palestiniene.

Cu câteva ore înainte de manifestație, un palestinian a fost împușcat mortal de forțele israeliene în apropierea gardului de la frontiera între Fâșia Gaza și Israel.

Un militar israelian și aproape 200 de protestatari palestinieni au murit în ultimul an în cursul confruntărilor de la frontiera dintre Fâșia Gaza și Israel.

Citește și : Casa Albă nu a solicitat o discuție telefonică Trump-Putin pe tema crizei din Venezuela (Kremlin)