DISTRIBUIȚI
powerapple.com

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe s-a întâlnit luni, la Vladivostok, cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a discuta despre un tratat de pace între cele două ţări, potrivit Reuters, conform news.ro.

Abe a declarat la începutul întâlnirii din cadrul Eastern Economic Forum că discuţiile lor se îndreaptă către întocmirea unui tratat de pace, iar Putin a subliniat că armatele rusă şi japoneză colaborează pentru prima dată.


Citește și : Guvernul german, ÎNGROZIT de sloganurile naziste proferate la un miting din estul ţării – VIDEO

Rusia şi Japonia nu au semnat un tratat de pace de la Al Doilea Război Mondial din cauza unei dispute asupra insulelor pacifice cunoscute în Rusia drept Kuril şi în Japonia ca Teritorii de Nord.

Shinzo Abe a precizat după întâlnirea de la Vladivostok că şeful forţelor de apărare japoneze va vizita Rusia în luna octombrie.

El a adăugat că este necesar să fie rezolvată problema răpirii unor cetăţeni japonezi de către Coreea de Nord şi a spus că a primit sprijinul lui Putin în acest sens.

Citește și : Tragedia de pe Hillsborough: Fostul responsabil al poliţiei din South Yorkshire a pledat nevinovat la acuzaţia de ‘omor prin neglijenţă flagrantă’

La rândul său, Putin a spus că Moscova este gata să găsească soluţii privind tratatul de pace care să fie agreate de ambele părţi şi că va menţine legătura cu Japonia pentru sprijinirea dialogului intercoreean.