DISTRIBUIȚI
POLITICO.eu

Prim-ministrul britanic Boris Johnson şi ministrul său de finanţe Rishi Sunak vor fi limitaţi să lucreze numai de la birourile lor şi supuşi testării zilnice pentru COVID-19 după ce au intrat în contact cu cineva testat pozitiv pentru coronavirus, relatează duminică Reuters, potrivit agerpres

Ministrul sănătăţii, Sajid Javid, a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv pentru COVID-19.


Citește și : Programul American de imigrare DACA, adoptat în timpul Administrației Obama, invalidat

„Prim-ministrul şi cancelarul au fost contactaţi de NHS Test and Trace ca fiind contacte ale cuiva testat pozitiv pentru COVID”, potrivit unui comunicat emis de biroul lui Johnson din Downing Street duminică.

De obicei, oricine este identificat ca un contact de schema de urmărire ar fi obligat prin lege să se autoizoleze timp de 10 zile.

Cu toate acestea, cei doi cei mai înalţi responsabili ai guvernului vor lua parte în schimb la un studiu pilot ce le permite să continue să lucreze din birourile lor şi să se autoizoleze numai când nu lucrează.

Citește și : Sajid Javid, ministrul britanic al Sănătăţii, infectat cu SARS-CoV-2

„Ei vor participa la (studiul) pilot de testare zilnică a contactelor pentru a le permite să lucreze în continuare din Downing Street”. „Ei vor conduce doar afacerile esenţiale guvernamentale în această perioadă”, potrivit comunicatului.

Ministrul britanic al sănătăţii Sajid Javid a anunţat sâmbătă că a fost testat pozitiv la COVID-19, cu două zile înainte de ridicarea majorităţii restricţiilor în Anglia, relaxare ce îngrijorează din cauza creşterii numărului de contaminări cu varianta Delta, aminteşte AFP.