DISTRIBUIȚI
Markus Soeder

Prim-ministru bavarez Markus Soeder, liderul Uniunii Creştin-Sociale (CSU), a pledat vineri pentru o reducere de zeci de miliarde a impozitelor în Germania, transmite dpa, potrivit Agerpres.

Soeder a formulat această propunere după o întâlnire avută la Viena cu cancelarul austriac, conservatorul Sebastian Kurz, care a prezentat în această săptămână propriul plan ce prevede o relaxare fiscală pentru companii echivalentă cu 6,5 miliarde de euro pe an.


Citește și : Poliţia spaniolă a distrus o rețea complexă a traficanților de migranți

La rândul său, Soeder a cerut ‘o reformă a taxelor corporatiste care să-şi merite numele’, precum şi scăderea taxelor pe energie pentru companii şi cetăţeni.

CSU, un partid mic, dar influent, face parte din coaliţia de guvernare de la Berlin, împreună cu Uniunea Creştin-Democrată (CDU) a cancelarului Angela Merkel şi cu Partidul Social-Democrat (SPD).

La Viena, politicianul bavarez a reiterat solicitarea partidului său de renunţare la ‘suprataxa de solidaritate’ introdusă după reunificarea Germaniei pentru a sprijini fostul Est comunist.

Citește și : ONU: Condamnarea lui Julian Assange este o ‘sentinţă disproporţionată’

Cu acelaşi prilej, Markus Soeder a mai spus că este timpul pentru conservatorii germani să-şi promoveze propria agendă, în loc să reacţioneze pur şi simplu la ‘propuneri absurde’ din partea SPD, referindu-se indirect la liderul aripii de tineret a social-democraţilor, care a cerut în această săptămână ‘colectivizarea’ marilor companii.