DISTRIBUIȚI

Organizaţia neguvernamentală Reporteri fără Frontiere (RSF) a organizat marţi o adunare la Paris pentru a face apel la ”salvarea jurnaliştilor egipteni”, manifestare ce a avut loc cu ocazia vizitei oficiale în Franţa a preşedintelui Egiptului, Abdel Fattah Al-Sissi, relatează AFP, potrivit agerpres.

Circa douăzeci de militanţi ai RSF au desfăşurat o banderolă pe care scria în engleză ”Save Egyptian Journalists” în faţa Obeliscului din Luxor, din Piaţa Concorde, simbolul relaţiilor dintre Franţa şi Egipt, şi au afişat pancarte cu portretele jurnaliştilor aflaţi în închisoare în Egipt pentru că şi-au exercitat meseria.


Citeşte şi: Cei mai mari idioţi ai secolului! Aşa au fost numiţi patru tineri australieni care au înotat în apele crocodililor

”Suntem aici în semn de solidaritate cu jurnaliştii egipteni care sunt în prezent victimele unei represiuni brutale din partea autorităţilor şi pentru a reaminti că nu uităm situaţia celor care sunt îndeosebi în închisoare”, a explicat pentru AFP Alexandra El Khazen, responsabila biroului RSF pentru Orientul Mijlociu.

Potrivit declaraţiilor sale, MSF ”a numărat cel puţin 16 cazuri de jurnalişti şi bloggeri care se află în spatele gratiilor doar pentru că şi-au exercitat profesia şi că au vrut să mediatizeze evenimente sau subiecte precum creşterea preţurilor, corupţia sau relaţiile cu Arabia Saudită” .

RSF i-a cerut preşedintelui francez, Emmanuel Macron, să intervină cu fermitate în legătură cu problema drepturilor omului pe lângă omologul său egiptean, care a început luni o vizită oficială la Paris.