DISTRIBUIȚI

Partidul Social Democrat german (SPD) dezbate joi în cadru formal posibila excludere din rândurile sale a fostului cancelar Gerhard Schröder din cauza legăturilor acestuia cu preşedintelui rus Vladimir Putin, transmite dpa, potrivit agerpres.

Discuţiile vor avea la Hanovra, responsabilul local Christoph Matterne precizând că au fost primite 17 moţiuni de excludere care îndeplinesc criteriile formale.


Citeşte şi: Un elicopter al pompierilor S-A PRĂBUŞIT în mare! Printre victime se află şi români! – Black News

Totuşi, o decizie a comisiei de arbitraj nu este aşteptată joi.

O excludere din partid este considerată improbabilă în rândurile SPD din motive juridice.

Fostul cancelar, care s-a aflat în funcţie între 1998 şi 2005, a fost criticat de mai mulţi ani pentru implicarea sa în companii de stat ruseşti şi este considerat un prieten apropiat al lui Putin.

După invadarea Ucrainei, presiunea de a se distanţa de Putin a crescut asupra lui Schröder. În mai, el a anunţat în cele din urmă că se retrage din consiliul de supraveghere al gigantului energetic rus Rosneft. De asemenea, Schröder a refuzat numirea în consiliul de supraveghere al Gazprom.

Citeşte şi: Cu trei luni înainte de alegeri, parlamentul brazilian a adoptat o serie de măsuri sociale – Black News

În urmă cu câteva zile, el a spus pentru cotidianul Frankfurter Allgemeine Zeitung că nu va renunţa la ‘ocaziile de a discuta cu preşedintele Putin’.

Fostul cancelar a mai afirmat că nu crede într-o soluţie militară în Ucraina şi a întrebat de ce accentul este pus pe furnizarea de arme. ‘Războiul se poate sfârşi doar prin negocieri diplomatice’, a spus el, citat de FAZ.