DISTRIBUIȚI
Fox News

Iubita autorului măcelului din Las Vegas Stephen Paddock s-a întors miercuri în SUA din Filipine, unde autorităţile anchetează informaţii apărute în presă că ea ar fi primit 100.000 de dolari de la ucigaş, relatează France Presse.

Marilou Danley, de 62 de ani, s-a îmbarcat marţi seara într-un avion al Philippine Airlines cu plecare din aeroportul internaţional din Manila către Los Angeles, a declarat o purtătoare de cuvânt a Serviciului filipinez pentru imigraţie, Maria Antoinette Mangrobang.


Site-uri specializate au arătat că avionul a aterizat în Statele Unite miercuri dimineaţă, după ora Filipinelor, marţi seara, conform orei din Los Angeles.

Citeşte şi: Poliţia elveţiană anchetează o nouă acuzaţie de viol formulată împotriva lui Roman Polanski

Ea a fost întâmpinată la sosire de agenţi FBI, a relatat presa americană. Anchetatorii o consideră drept o „persoană” prezentând „interes”, dar ea este liberă să meargă unde vrea.

Stephen Paddock este autorul celui mai sângeros măcel din istoria SUA. Fostul contabil a mitraliat din camera sa de hotel mulţimea adunată la un concert în aer liber, omorând 58 de persoane şi rănind altele peste 500.

Biroul de investigaţii naţionale din Filipine (NBI), echivalentul FBI-ului american, a explicat că anchetatorii din SUA le-au cerut ajutorul în localizarea iubitei trăgătorului din Las Vegas.

„FBI a solicitat sprijinul Biroului din Filipine al Interpol pentru a o căuta”, a indicat acesta.

NBI anchetează informaţiile apărute în presă potrivit cărora Marilou Danley a sosit în Filipine luna trecută şi că Paddock a transferat suma de 100.000 de dolari în contul ei.

Un responsabil de la Manila declarase iniţial că FBI furnizase NBI informaţii despre data sosirii lui Marilou Danley în arhipelagul filipinez şi despre transferul de bani. El şi-a revizuit apoi declaraţiile, afirmând că acestea proveneau din presă, notează AFP.

Citeşte şi: Lavrov acuză coaliţia condusă de SUA de ‘provocări’ împotriva armatei ruse din Siria

Potrivit autorităţilor de la Canberra, Marilou Danley are cetăţenia australiană. Ea a emigrat în SUA acum 20 de ani pentru a lucra în cazinouri.

„Există informaţii că actele sale de identitate au servit pentru a face rezervare la hotel sau detalii de acest fel”, a declarat marţi şefa diplomaţiei australiene Julie Bishop. „Australia va sprijini ancheta autorităţilor americane cât se poate de mult, dar noi nu am avut contact direct cu Marilou Danley”, a adăugat ea.

Potrivit presei, Marilou Danley este născută în Filipine, fapt ce nu a fost confirmat de Ministerul de Externe filipinez sau de alte instituţii.

După comiterea măcelului, Paddock s-a sinucis.