DISTRIBUIȚI
MHB Markets

Prețurile petrolului au scăzut cu aproximativ 1% luni, întrucât tensiunile din Orientul Mijlociu s-au redus, iar investitorii și-au îndreptat atenția către o stocurile americane de benzină, în creștere, relatează Reuters, scrie mediafax.

Petrolul Brent a scăzut cu 64 de cenți, la 64,34 dolari pe baril, în timp ce petrolul american West Intermediate a scăzut cu 73 de cenți, la 58,31 dolari pe baril.


Citește și : Marea Britanie poate continua relaţia cu Huawei fără să compromită legăturile cu SUA

Creșterea săptămânală a stocurilor de benzină din SUA a fost cea mai mare din ultimii patru ani, cu 9,1 milioane de barili până la 3 ianuarie, conform US Energy Information Administration.

Prețurile petrolului au crescut la maximul a aproape patru luni după moartea generalului iranian, pe 3 ianuarie, iar Iranul a ripostat cu rachete lansate împotriva bazelor americane din Irak. Prețurile au scăzut după ce Washingtonul și Teheranul au dat semnale că disputa nu se va accentua. Brent a atins 71,75 dolari pe baril săptămâna trecută înainte de a încheia vineri sub 65 de dolari.

Citește și : Ţările care au avut cetăţeni la bordul avionului doborât de iranieni vor discuta o posibilă acţiune pe plan legal