DISTRIBUIȚI
MHB Markets

Preţul petrolului a scăzut joi cu 7%, în urma restricţiilor de călătorie impuse de preşedintele Statelor Unite Donald Trump, informează Reuters, potrivit mediafax.

Vestea a fost una negativă pentru investitori, în condiţiile în care investitorii iau deja în calcul reducerea cererii de petrol pe fondul unei posibile recesiuni globale cauzate de pandemia de coronavirus.


Citește și : Putin şi Erdogan salută o reducere a tensiunilor în provincia siriană Idlib

„Duce la o pierdere de încredere suplimentară în gestionarea de către guverne a situaţiei şi creşte incertitudinea cu privire la impactul pe care îl are coronavirusul asupra economiei generale, reflectată în scăderi puternice” , a declarat analistul Bjoernar Tonhaugen pentru Reuters.

Preţul petrolului a scăzut cu aproximativ 50% faţă de luna ianuarie în cea mai mare scădere din 1991 şi până în prezent.

„Dacă criza persistă încă două trei luni, multe companii vor da faliment, în special cele din sectorul energetic al Statelor Unite”, spune Hussein Sayed, director de marketing la firma de trading FXTM.

Citește și : Recepţia anuală organizată la Casa Albă de St.Patrick a fost ANULATĂ

Președintele Statelui Unite ale Americii, Donald Trump, a acuzat Uniunea Europeană că a avut un rol în răspândirea cazurilor de coronavirus în Statele Unite, deoarece nu a luat măsurile necesare la timp.

Liderul de la Casa Albă a reiterat că, la începutul crizei, Statele Unite au impus restricţii de călătorie pentru China şi că a fost declarată o situaţie de urgenţă.