DISTRIBUIȚI
Daily Express

Justiţia germană l-a plasat sâmbătă în arest preventiv pe bărbatul în vârstă de 34 de ani, un iranian ce a obţinut cetăţenia germană şi care cu o zi în urmă a înjunghiat pasagerii dintr-un autobuz în oraşul Luebeck, rănind zece dintre ei, trei fiind în stare gravă, atacatorul încercând de asemenea să incendieze autobuzul, relatează agenţiile Reuters şi EFE, potrivit agerpres.

Totuşi, atât poliţia cât şi procuratura afirmă că nu indicii care să sugereze o motivaţie teroristă a atacului ori radicalizarea autorului. Acesta a atacat vineri cu un cuţit de bucătărie pasagerii autobuzului, după ce a ameninţat că are o substanţă periculoasă în rucsac, ce s-a dovedit ulterior a fi o substanţă inflamabilă.


Citește și : Pablo Casado – noul președinte al Partidului Popular spaniol

Autobuzul circula dinspre Luebeck către o localitate învecinată, unde avea loc o sărbătoare populară. Şoferul autobuzului, deşi a fost lovit de atacator, a reuşit să deschidă uşile vehiculului pentru ca pasagerii, aproximativ 70, să se poată salva. Dar zece dintre ei au fost răniţi de atacator, trei dintre ei suferind leziuni grave.

Suspectul a fost imobilizat la faţa locului de un grup de persoane. Originar din Iran, el a obţinut cetăţenia germană şi s-a stabilit în oraşul Luebeck cu mulţi ani în urmă. Potrivit poliţiei, el a refuzat deocamdată să dea declaraţii, iar motivaţia sa este încă neclară.

Citește și : Două vapoare ale unui ONG spaniol au adus în Palma de Majorca o supravieţuitoare dintr-un naufragiu şi două trupuri neînsufleţite