DISTRIBUIȚI
ABC

Tânărul norvegian arestat în legătură cu un incident armat de la o moschee din Oslo a refuzat să răspundă la întrebările anchetatorilor, a transmis duminică poliţia norvegiană, citată de dpa, potrivit agerpres.

„Noaptea trecută s-a încercat interogarea acuzatului după atacul armat de la moschee şi după crima din Baerum, dar nu a vrut să dea nicio explicaţie poliţiei”, a menţionat Rune Skjold, din cadrul poliţiei din Oslo, într-un comunicat în care se mai menţiona că bărbatul nu a contestat acuzaţiile.


Citește și : Kim Jong Un a supravegheat personal cea mai recentă lansare de rachete – FOTO

Tânărul este pus sub acuzare pentru tentativă de omor în legătură cu atacul armat de sâmbătă de la centrul islamic Al-Noor din Baerum, la vest de Oslo, şi pentru crimă, după ce cadavrul unei femei a fost descoperit în timpul unei percheziţii la domiciliul său din Baerum.

Totodată, autorităţile norvegiene au anunţat că poliţia din Oslo, dar şi din alte zone din Norvegia şi-a sporit prezenţa la alte moschei din ţară, în contextul în care duminică începe festivalul musulman Eid al-Adha. Totuşi, Directoratul Naţional de Poliţie a transmis că autorităţile nu au fost informate cu privire la „ameninţări concrete”.