DISTRIBUIȚI
Un'immagine resa disponibile dalla Polizia di Stato che mostra alcuni arrestati nell'ambito di un blitz contro la 'stidda' di Gela: in carcere sono finiti capi, gregari e semplici affiliati della cosca dei Di Giacomo, 26 settembre 2019. Cinquecento uomini armati erano pronti a scatenare una nuova guerra di mafia. E' quanto ha accertato la Polizia nell'ambito dell'indagine contro la 'stidda' di Gela che ha portato a decine di arresti. ANSA

Poliţia italiană a arestat presupuşi membri ai Mafia suspectaţi că sunt activi în sectorul sănătăţii, au declarat luni oficiali după raiduri efectuate în mai multe provincii italiene, relatează dpa, scrie agerpres.  

Au fost arestate 17 persoane suspectate că aparţin grupării mafiote calabreze ‘Ndrangheta. Nouă persoane au fost încarcerate, potrivit unei declaraţii a poliţiei financiare din Reggio Calabria.


Citește și : Papa Francisc îşi reia audienţele generale

De asemenea, poliţia a preluat controlul asupra unor companii cu o valoare totală de aproximativ 12 milioane de euro (14,2 milioane de dolari).

Suspecţii sunt acuzaţi de asociere mafiotă, corupţie şi extorcare, printre alte acuzaţii.

Raidurile au fost efectuate în provinciile Reggio Calabria, Roma şi Milano, printre altele.

Membrii ai Mafia ar fi influenţat modul în care autoritatea sanitară din Calabria a acordat contracte şi a obţinut un contract pentru furnizarea de servicii de curăţenie în spitale şi facilităţi administrative.

Citește și : Numărul 2 al unui partid danez anti-UE este anchetat pentru fraudă cu fonduri europene

Suspecţii ar fi fost, de asemenea, vaccinaţi împotriva COVID-19 mai devreme decât ar fi trebuit, potrivit sistemului de prioritizare al Italiei.

Poliţia a plasat, de asemenea, un consilier regional în arest la domiciliu pentru corupţie, printre alte acuzaţii. Politicianul a fost ales anul trecut, potrivit agenţiei de ştiri