DISTRIBUIȚI
G4Media.ro

Presupusa intoxicaţie a oligarhului rus Roman Abramovici a fost cauzată de o grenadă cu gaze lacrimogene care a explodat în apropierea sa când se afla la Kiev, nu de o otrăvire, potrivit relatărilor de joi ale mai multor mass-media turce, citate de agenţia EFE, potrivit agerpres.

Atât cotidianul turc Haberturk, cât şi postul CNN Turk au asigurat că simptomele de iritaţie ale pielii şi ochilor şi pierderea temporară a vederii suferite de Abramovici au fost provocate de acea grenadă care a explodat în timp ce Abramovici ieşea din clădirea unde avusese o discuţie cu oficiali ucraineni, în cadrul acţiunii sale de mediere în războiul ruso-ucrainean.


Citește și :  UK impune noi sancţiuni ‘propagandiştilor şi presei de stat’ ruse

Abramovici a plecat imediat apoi la Ankara, unde a fost tratat în spital. Cotidianul Haberturk mai scrie că nu este clar dacă grenada a explodat accidental ori a fost declanşată pentru a sabota negocierile.

Cotidianul Wall Street Journal a scris luni că Abramovici a avut ”simptome ale unei posibile otrăviri” după participarea la o reuniune la Kiev pe 3 martie.

El a participat marţi la Istanbul ca membru al delegaţiei ruse la noua rundă de negocieri între Moscova şi Kiev.

Citește și :  NATO se aşteaptă la noi ofensive ale ruşilor în Ucraina: ‘Nu se retrag, ci se repoziţionează!’