DISTRIBUIȚI
Baltic News Network

Preşedinta estonă Kersti Kaljulaid a efectuat marţi o vizită de lucru în Letonia, cu lupta împotriva pandemiei COVID-19 şi revenirea din criză figurând ca prioritare pe agenda sa, a anunţat biroul preşedintelui leton Egils Levits, citat de agenţia Xinhua, potrivit agerpres

Levits, care şi-a întâmpinat omologul eston la Castelul din Riga, a notat că vizita lui Kaljulaid marchează simbolic aniversarea a 100 de ani de la stabilirea legăturilor diplomatice între cele două ţări baltice.


Citește și : O jurnalistă din Belarus a fost condamnată la închisoare

Discuţiile celor doi lideri s-au concentrat pe experienţele lor în lupta împotriva pandemiei COVID-19, inclusiv educarea oamenilor despre vaccinurile împotriva coronavirusului şi siguranţa lor, precum şi combaterea dezinformării. „Cu cât un număr mare de oameni primesc vaccinul mai devreme, cu atât mai repede vom reveni la normalitate”, a declarat preşedintele leton.

Citește și : Germania vrea să prelungească izolarea impusă

Ei au discutat de asemenea despre planurile de reforme economice pe care ţările baltice intenţionează să le efectueze cu sprijinul Facilităţii Europene de Redresare şi Rezilienţă.

Cei doi lideri şi-au reafirmat angajamentul faţă de obiectivele comune în domeniul energiei regenerabile, inclusiv un plan pentru construirea în comun a unui parc eolian la Marea Baltică.