DISTRIBUIȚI
Il presidente della Regione Valle d'Aosta, Antonio Fosson, al termine della Conferenza Stato-Regioni a Roma, 13 dicembre 2018. ANSA/CLAUDIO PERI

Preşedintele regiunii Valle d’ Aosta din nordul Italiei, Antonio Fosson, şi-a dat demisia sâmbătă, pe fondul acuzaţiilor că alegerea sa a fost influenţată de mafia, informează dpa, scrie agerpres.

Procurorii publici din Torino au anunţat vineri că efectuează o anchetă privind posibila influenţă a mafiei în alegerea lui Fosson, a relatat agenţia de ştiri ANSA.


Citește și : Fostul vicepreşedinte al Boliviei i se alătură lui Evo Morales în Argentina

Într-o declaraţie scrisă personal, Fosson a spus că nu are nimic de-a face cu ceea ce s-a scris recent în mass-media.

Cu o populaţie de aproximativ 125.000 de locuitori, regiunea Valle d’ Aosta, situată la graniţa cu Elveţia şi Franţa, este cea mai mică dintre cele 20 de regiuni din Italia.

Conform relatărilor din presă, se spune că gruparea mafiotă ‘Ndrangheta a influenţat alegerile din 2018 în regiune. Acest lucru este văzut ca o dovadă despre cât de mult a reuşit acest clan mafiot, asociat în mod tradiţional cu regiunea Calabria din sud, să pătrundă acum în nordul ţării.

Citește și : Metroul din Moscova va începe să pregătească şi femei pentru postul de conductor

‘Ndrangeta este considerată a fi cea mai puternică dintre grupările mafiei din Italia, care operează şi pe plan internaţional.