DISTRIBUIȚI
Deputy head of Ukraine's Presidential Office Kyrylo Tymoshenko holds up a note written on a sheet of paper as he tenders his resignation, asking President Volodymyr Zelenskiy to relieve him of his duties, in this picture taken at an unknown location and released on social media on January 24, 2023. Kyrylo Tymoshenko via Telegram/via REUTERS THIS IMAGE HAS BEEN SUPPLIED BY A THIRD PARTY. MANDATORY CREDIT. NO RESALES. NO ARCHIVES.

Adjunctul şefului biroului prezidenţial al Ucrainei Kirilo Timoşenko a anunţat marţi că i-a cerut luni preşedintelui Volodimir Zelenski să-l elibereze din funcţie, informează Reuters, potrivit agerpres.

„Îi mulţumesc preşedintelui Ucrainei Volodimir Zelenski pentru încrederea şi oportunitatea de a face fapte bune în fiecare zi şi în fiecare minut”, a scris Timoşenko pe aplicaţia de mesagerie Telegram.


Citeşte şi: Dezertorul grupării paramilitare ruse Wagner, arestat de poliţia norvegiană – Black News

Timoşenko nu a prezentat niciun motiv pentru demisia sa. Media ucrainene au relatat că Timoşenko ar putea face parte din remanierea de personal anunţată de Zelenski.

Un decret de acceptare a demisiei lui Timoşenko a fost publicat pe site-ul preşedintelui.

Zelenski a declarat luni că schimbări de personal vor fi anunţate în această săptămână în guvern, regiuni şi în cadrul forţelor de securitate după acuzaţii de corupţie, la aproape un an de la invazia Rusiei.

Timoşenko, în vârstă de 33 de ani, a fost adjunctul şefului biroului prezidenţial din 2019, supervizând regiunile şi politicile regionale. El a lucrat de asemenea cu Zelenski în timpul campaniei sale electorale, supraveghind conţinutul media şi creativ.

Citeşte şi: Letonia îl expulzează pe ambasadorul rus de la Riga – Black News

De la începutul invaziei Rusiei în Ucraina în februarie 2022, potrivit presei ucrainene, Timoşenko a fost implicat în mai multe scandaluri legate de utilizarea de maşini scumpe în scop personal. Timoşenko a negat toate acuzaţiile.

Rusia numeşte invazia „operaţiune specială”.