DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan îl dă în judecată pe liderul principalului partid de opoziţie, Kemal Kilicdaroglu, căruia îi solicită despăgubiri în valoare de 1,5 milioane de lire turceşti (380.000 de dolari), a anunţat vineri agenţia de presă agerpres .

În cadrul unei întâlniri avute marţi cu membrii formaţiunii sale, Partidul Republican al Poporului (CHP), Kilicdaroglu a afirmat că membri ai familiei lui Erdogan au trimis ‘milioane de dolari unei companii dintr-un paradis fiscal’.


Liderul CHP a criticat şi Partidul Justiţiei şi Dezvoltării (AKP), aflat la guvernare, care a zădărnicit eforturile de lansare a unei investigaţii privind aşa-numitul scandal ‘Paradise Papers.’

La rândul său, premierul turc Binali Yildirim a dat în judecată două cotidiane de opoziţie care au relatat despre implicarea fiilor săi în acest scandal.

Peste 150.000 de persoane, printre care profesori, cercetători şi avocaţi, au fost concediate sau suspendate din funcţie în Turcia după tentativa de lovitură de stat din iulie 2016.

Citește și : Kovesi, pentru Euronews: ‘Lupta anti-corupţie din România este ameninţată de atacuri incredibile’