DISTRIBUIȚI
FILE PHOTO: Tunisian then-presidential candidate Kais Saied speaks during an interview with Reuters in Tunis, Tunisia September 17, 2019. REUTERS/Muhammad Hamed/File Photo

Preşedintele Tunisiei, Kais Saied, a decis marţi, să îl demită pe ministrul afacerilor externe, migraţiei şi tunisienilor din străinătate, Othaman Jarandi, a anunţat preşedinţia într-un comunicat, fără să ofere detalii cu privire la motivele acestei decizii, potrivit agerpres.  

Este al patrulea ministru care îşi pierde postul de la începutul anului, într-un context politic tensionat în ţară, remarcă AFP.


Citește și : Damascul promite ONU că ajutorul cerut va ajunge la toţi sirienii

Preşedinţia a informat pe site-ul său că Jerandi, care se afla în funcţie din septembrie 2020, a fost înlocuit de Nabil Ammar, ambasadorul Tunisiei la Uniunea Europeană.

De la începutul lunii ianuarie, Saied i-a demis pe miniştrii comerţului, agriculturii şi educaţiei.

Aceste decizii vin într-un moment în care Tunisia este profund divizată de la lovitura de forţă a preşedintelui Saied, care a preluat întreaga putere în iulie 2021, înainte de a revizui constituţia un an mai târziu pentru a reveni la un sistem ultraprezidenţialist similar celui de dinaintea revoluţiei din 2011 şi a căderii dictatorului Ben Ali.

Citește și : Opt luptători au fost salvaţi de sub dărâmături în Turcia (VIDEO)