DISTRIBUIȚI
Reuters

Preşedintele sud-coreean Moon Jae-In l-a anunţat pe omologul său american Donald Trump, în timpul unei convorbiri telefonice avute joi, că ţara sa ar dori să trimită un emisar special în Coreea de Nord, pentru a pava calea unor negocieri cu privire la denuclearizarea Peninsulei Coreene, informează agenţia de presă dpa.

Potrivit biroului de presă al lui Moon de la Seul, cei doi preşedinţi au discutat despre recenta vizită întreprinsă în Coreea de Sud de o delegaţie a unor înalţi oficiali nord-coreeni, printre care Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un, cu ocazia Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Pyeongchang, conform agerpres.


Phenianul a semnalat săptămâna trecută că ar fi bine să fie demarat un dialog cu SUA după mai mult de un an de tensiuni escaladate între cele două ţări, cauzate de programul nuclear şi testele de rachetă ale Phenianului.

Citește și : ONU speră că va livra ajutoare umanitare în Ghouta Orientală „în câteva zile”

Casa Albă, care a reacţionat cu precauţie la dorinţa pentru negocieri exprimată de Coreea de Nord, nu a făcut deocamdată comentarii despre discuţia telefonică de joi.