DISTRIBUIȚI
afp

Coreea de Nord nu va putea să-şi distrugă complet armele nucleare într-un interval scurt, ţinând cont de starea arsenalului său, a estimat marţi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in, potrivit agenţiilor de presă Reuters şi Yonhap, transmite şi agerpres.

Într-o conferinţă de presă la Manila, unde a participat la summitul Asociaţiei Naţiunilor din Sud-Estul Asiei (ASEAN), Moon a spus că, în cazul în care Phenianul este de acord să înceapă un dialog privind programul său nuclear, ar fi deschise toate opţiunile.


Citeşte şi: Tot mai multe guverne folosesc reţelele sociale ca instrument de manipulare

Negocierile ar aborda inclusiv problema posibilei relaxări a sancţiunilor internaţionale impuse Coreei de Nord dacă aceasta decide cel puţin să-şi îngheţe programul nuclear şi să se aşeze la masa negocierilor.

”Aceasta înseamnă că ar fi probabil ca întâi Coreea de Nord să-şi îngheţe programul nuclear şi apoi să se îndrepte spre o dezafectare completă (a arsenalului nuclear), iar dacă acest lucru se întâmplă cred că noi şi comunitatea internaţională putem discuta despre ce putem face în schimb”, a menţionat şeful statului sud-coreean.

El a adăugat că Jocurile Olimpice de Iarnă care vor fi găzduite de staţiunea sud-coreeană Pyeongchang la începutul anului viitor ar putea reprezentanta pentru Coreea de Nord o ocazie de a ieşi din îndelungata sa izolare.