DISTRIBUIȚI
bloomberg

Preşedintele Africii de Sud, Cyril Ramaphosa, s-a plasat în carantină după ce a intrat în contact cu o persoană infectată cu noul tip de coronavirus, a anunţat miercuri serviciul său de presă, informează dpa, potrivit agerpres.

Ramaphosa „a început o perioadă de carantină după ce un invitat de la un dineu la care preşedintele a participat sâmbătă, 24 octombrie 2020, a fost diagnosticat cu COVID-19”, precizează un comunicat al Preşedinţiei sud-africane.


Citeşte şi: Bilanţ negru în Franţa: 523 de oameni au fost răpuşi de coronavirus în doar 24 de ore

Potrivit comunicatului, 35 de invitaţi au participat la eveniment la un hotel din Johannesburg, care „a respectat cu stricteţe protocoalele pentru COVID-19 şi directivele privind screening-ul, distanţarea fizică şi purtarea măştilor”.

Comunicatul precizează că preşedintele Ramaphosa nu prezintă simptome şi va fi testat dacă va manifesta vreunul, potrivit consilierului său în domeniul sănătăţii.

Citeşte şi: POTOP în Vietnam! Un taifun puternic a luat cu el viaţa a 26 de pescari

„Preşedintele îşi va îndeplini îndatoririle de la distanţă şi va respecta regulile care se aplică în carantină”, a informat Preşedinţia sud-africană.

Până miercuri, Africa de Sud a înregistrat 717.851 de contaminări şi peste 19.000 de decese de COVID-19.