DISTRIBUIȚI
cnn

Preşedintele Siriei, Bashar Al-Assad, şi prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi, Mohammed bin Zayed Al Nahyan, au discutat vineri telefonic, a raportat agenţia oficială siriană, Sana, o premieră de la declanşarea războiului din Siria în 2011, notează AFP, scrie agerpres.

Citând preşedinţia Siriei, Sana a informat despre o „discuţie telefonică între preşedintele Al-Assad şi prinţul moştenitor al emiratului Abu Dhabi (…) axată pe consecinţele răspândirii noului coronavirus”, în cursul căreia Mohammed bin Zayed Al Nahyan i-a dat asigurări interlocutorului său în legătură cu „sprijinul Emiratelor Arabe Unite pentru poporul sirian în aceste circumstanţe excepţionale”.


Citește și : Bilanț tragic la nivel mondial: Peste jumătate de milion de persoane au fost infectate cu COVID-19

Pe contul său de Twitter, prinţul moştenitor a confirmat informaţia, transmisă, de asemenea, de agenţia oficială a bogatului emirat de la Golf.

„Am discutat cu preşedintele sirian (…) despre ultimele evoluţii legate de COVID-19. I-am dat asigurări privind sprijinul Emiratelor Arabe Unite şi dorinţa de a veni în ajutorul poporului sirian”, a precizat Mohammed bin Zayed Al Nahyan.

„Solidaritatea umanitară în aceste vremuri dificile prevalează asupra tuturor consideraţiilor, iar Siria şi poporul său nu vor fi singuri”, a adăugat responsabilul de la Abu Dhabi.

La şapte ani după întreruperea relaţiilor diplomatice, Emiratele Arabe Unite şi-au redeschis ambasada la Damasc în decembrie 2018.

Citește și : În plină pandemie de covid-19, SUA refuză să suspende sancţiunile internaţionale

Siria a fost ostracizată de lumea arabă de la sfârşitul lui 2011 şi ţările, în special de la Golf, şi-au rechemat ambasadorii, pentru a protesta faţă de represiunea sângeroasă desfăşurată de puterea de la Damasc contra manifestanţilor prodemocraţie, înainte de a sprijini, în unele cazuri, opoziţia în exil şi rebelii înarmaţi.

Devastată de nouă ani de război, Siria a raportat până în prezent cinci cazuri de contaminare cu noul coronavirus. Organizaţiile umanitare se tem de o „catastrofă” în cazul răspândirii pandemiei în Siria.