DISTRIBUIȚI
L'Opinion

Preşedintele Senatului francez, Gérard Larcher (opoziţia de dreapta) va vizita Kievul ”în curând”, la invitaţia preşedintelui Radei Supreme a Ucrainei (parlamentul) Ruslan Stefanciuk, a anunţat el într-o conferinţă de presă comună la Paris, relatează AFP, potrivit agerpres.

Larcher a precizat că îi va comunica ”în mod firesc” despre această vizită preşedintelui Republicii Emmanuel Macron ”pentru că sunt momente în care Franţa trebuie să vorbească cu o singură voce”.


Citeşte şi: Trei morţi în coliziunea dintre un tren şi un camion în nord-vestul Bulgariei – Black News

Preşedintele Senatului francez şi-a reafirmat sprijinul pentru Ucraina în cererea acesteia pentru statutul de candidat la aderarea la Uniunea Europeană. ”O spun în sufletul şi conştiinţa mea şi cu toată responsabilitatea, Ucraina a scris cu litere de sânge câteva dintre condiţiile necesare pentru a obţine statutul de candidat”, a declarat Larcher, afirmând că ”Uniunea Europeană nu poate întoarce spatele Ucrainei refuzându-i” acest statut.

La rândul său, Ruslan Stefanciuk a cerut Uniunii Europene ”să deschidă uşa” ţării sale. ”Drumul Ucrainei este doar în direcţia Europei”, a subliniat el.

Citește și : Totul pentru petrol! Casa Albă pare să şteargă cu buretele implicarea lui MbS în asasinarea lui Khashoggi

Preşedintele Radei a subliniat că, dacă Ucraina doreşte avanseze rapid în procedura de aderare, nu cere ”favoruri”. Solicitarea Ucrainei urmează să fie analizată la summit-ul european din 23-24 iunie.