DISTRIBUIȚI
shtetiweb.org

Preşedintele Serbiei, Aleksandar Vucici, a anunţat vineri că guvernul de la Belgrad va adopta în următoarea şedinţă cerinţele tehnice pentru dialogul intern privind Kosovo, informează Tanjug. El a declarat că va urma o propunere în privinţa fostei provincii a Serbiei. 

„Vom avea răbdarea de a asculta totul, apoi vom fi suficient de curajoşi pentru a prezenta cu îndrăzneală o propunere poporului” şi că aceasta trebuie să fie consistentă, „fără cuvinte goale şi marketing politic”, a spus Vucici la Forumul de Securitate de la Belgrad.


Într-o întâlnire cu secretarul general al Consiliului Nordic de Miniştri, Dagfinn Hoybratten, preşedintele sârb a susţinut, în aceeaşi zi, că ţara sa sprijină orice contribuţie la stabilitate şi progres în regiunea occidentală a Balcanilor.

Serbia nu recunoaşte independenţa Kosovo. Statutul de ţară independentă al fostei provincii sârbe este recunoscut de 23 din cele 28 de state membre ale Uniunii Europene, dar nu şi de România, Cipru, Grecia, Slovacia şi Spania.