DISTRIBUIȚI

Președintele sârb Aleksandar Vucic a anunțat vineri că va efectua o vizită oficială în Kosovo la începutul lunii septembrie, în aceeași perioadă în care la Bruxelles va avea loc o nouă rundă de discuții privind normalizarea relațiilor între Belgrad și Priștina, relatează publicația Balkan Insight, potrivit mediafax.

Oficialul sârb a declarat că vizita va avea loc pe 9 septembrie pentru a prezenta „principiile și direcțiile politicii de stat privind Kosovo”. Acesta a adăugat că nu va oferi „o soluție finală” pentru normalizarea relațiilor Belgrad-Priștina pentru că aceasta „nu există încă”.


Citește și : Statele Unite suspendă finanţarea proiectelor de stabilizare a Siriei

Vizita acestuia în Kosovo va avea loc în același timp cu o nouă rundă a discuțiilor mediate de Uniunea Europeană, care va avea loc la Bruxelles.

Serbia a pierdut controlul asupra Kosovo după raidurile aeriene NATO din 1999, la finalul unui conflict între armata sârbă şi insurgenţii separatişti kosovari soldat cu moartea a 10.000 de etnici albanezi. Alianţa Nord-Atlantică menţine 5.000 de militari în Kosovo. Rusia şi ţări din Uniunea Europeană, inclusiv România, nu recunosc independenţa Kosovo, proclamată în 2008.

Citește și : PROTESTELE de la frontiera Fâşiei Gaza cu Israelul: Doi palestinieni împuşcaţi mortal de soldaţii israelieni