DISTRIBUIȚI
Zimbabwe Today

Preşedintele statului Zimbabwe, Robert Mugabe, a convocat o şedinţă a guvernului său pentru marţi la Casa de Stat de la Harare, a anunţat luni şeful de cabinet al liderului african ce refuză să demisioneze în pofida preluării puterii de facto de către armată, transmite agerpres .

Este prima dată când miniştrii se reunesc în şedinţa săptămânală după ce armata a preluat puterea la Harare, în 15 noiembrie.


În mod obişnuit, reuniunile executivului se desfăşoară în clădirea Munhumutapa din centrul oraşului Harare, dar în prezent vehicule blindate şi soldaţi înarmaţi sunt desfăşuraţi în faţa imobilului.

Citește și : Un corespondent al postului public de televiziune al Ucrainei, acuzat de Belarus de spionaj

Robert Mugabe a avut duminică seară o intervenţie televizată în care a evitat să îşi anunţe demisia şi a făcut cunoscut că va prezida luna viitoare congresul partidului său, ZANU-PF, a cărei şefie Mugabe a pierdut-o duminică.

Pe de altă parte, liderul Asociaţiei veteranilor de război din Zimbabwe, Christopher Mutsvangwa, a declarat că planul pentru punerea sub acuzare a lui Robert Mugabe va fi dus la îndeplinire.

O sursă din anturajul prezidenţial, citată de AFP, anunţase duminică seară că Robert Mugabe a acceptat să îşi prezinte demisia.