DISTRIBUIȚI
portugalinews.eu

Preşedintele Portugaliei, Marcelo Rebelo de Sousa, a anunţat că peste câteva săptămâni se va supune unui cateterism cardiac şi, în funcţie de rezultate, se va prezenta la realegerea sa ca şef al statului portughez, relatează vineri EFE, potrivit agerpres.

În cadrul unui interviu acordat televiziunii naţionale, preşedintele a precizat că, în urma unor analize pentru examinarea funcţionării inimii, medicii au decis să-i facă un cateterism cardiac pentru a elimina orice dubii apărute în timpul acestor examinări.


Citește și : Primele pierderi ale armatei turce în nord-estul Siriei: un militar a fost ucis și alți trei răniți

Cateterismul cardiac reprezintă o procedură de a examinare a cordului, pentru care este necesară introducerea unui tub subţire într-un vas mare de sange care duce până la inimă. Cateterismul cardiac se efectuează pentru a afla dacă pacientul are afecţiuni ale muşchiului, valvelor sau arterelor de la nivelul inimii.

Preşedintele Rebelo de Sousa a reamintit că familia sa paternă a avut probleme cu inima, atât tatăl cât şi bunicul său, motive pentru care a făcut examinări cardiace. Potrivit lui, cateterismul va ajuta să se verifice dacă gradul de acumulare a calciului într-un vas de sânge al inimii este normal sau excesiv.

Citește și : Explozie la bordul unui petrolier iranian aflat în apropierea unui port saudit

Decizia de a se prezenta din nou la alegeri, care ar putea avea loc peste un an şi jumătate, va depinde de analizele medicale.

Şeful statului portughez a subliniat că doreşte să-şi exercite funcţia cât mai apropiat de cetăţeni, iar pentru aceasta are nevoie de o inimă sănătoasă.