DISTRIBUIȚI
mti

Preşedintele Parlamentului ungar, Laszlo Kover, a avertizat împotriva „nostalgiei faţă de comunism a elitelor liberale europene” şi a insistat că europenii sunt manipulaţi în masă în numele acestei nostalgii „pentru a ne distruge comunităţile”, relatează MTI, potrivit agerpres.

Speakerul legislativului ungar a luat cuvântul în cadrul unei reuniuni cu omologi din ţările Europei Centrale şi de Est organizată la Varşovia pentru a marca împlinirea a 30 de ani de la primele alegeri parţial libere din Polonia şi schimbarea de regim din regiune.


Citește și : Administraţia Trump, acuzată că încearcă să influenţeze rezultatele recensământului din 2020

Laszlo Kover a menţionat în discursul său că în Constituţia adoptată în 2011 de Ungaria există suficiente garanţii împotriva posibilităţii unei reapariţii a sistemului comunist, cu toate că în Europa unele forţe politice „încearcă să-i facă pe oameni fericiţi cu forţa, în numele unui liberalism cu caracteristici totalitare”. Aceste forţe „suprimă libertatea de gândire şi de opinie sub sloganul corectitudinii politice”, a punctat politicianul ungar.

„Înainte indicaţiile veneau de la Moscova, acum de la Bruxelles ni se spune ce este bine şi ce înseamnă un comportament progresist”, a denunţat Kover, pentru a mai avertiza că anumite „forţe private fără legitimitate democratică” folosesc comunicaţiile moderne „pentru a ne influenţa viaţa într-o măsură în care nici măcar cele mai temute servicii secrete comuniste nu au fost în stare să o facă”.

Citește și : Întâlnire fulger Trump-Merkel la Portsmouth – Cei doi lideri au discutat despre situaţia din Libia şi cea din Africa Occidentală