DISTRIBUIȚI
Kom News

Preşedintele Parlamentului iranian, Ali Larijani, a acuzat marţi SUA de încălcare a angajamentului său în cadrul acordului nuclear pe care Teheranul l-a semnat cu marile puteri în anul 2015, declaraţia ce survine cu câteva ore înainte ca preşedintele Donald Trump să anunţe dacă se va retrage din acest acord, relatează Reuters, potrivit agerpres.

„Americanii nu şi-au îndeplinit angajamentele. Se pare că se poate vorbi cu americanii numai în limbajul forţei şi nu există altă soluţie”, a declarat Ali Larijani citat de IRNA.


Citește și : Toată lumea aşteaptă cu sufletul la gură decizia lui Trump privind acordul nuclear cu Iranul

Iranul nu va fi pasiv dacă preşedintele Donald Trump decide să se retragă din acordul nuclear pe care Washingtonul l-a semnat cu alte puteri mondiale în 2015, a declarat de asemenea marţi secretarul Consiliului Suprem de Securitate Naţională al Iranului, Ali Shamkhani.

„Nu va fi în interesul americanilor dacă Joint Comprehensive Plan of Action (JCPOA, acordul privind programul nuclear iranian) se prăbuşeşte prin ofensiva lor … Nu vom fi pasivi dacă Statele Unite vor începe să se confrunte cu Iranul „, a precizat Ali Shamkhani, citat de agenţia de presă iraniană Fars.

Preşedintele american, Donald Trump, va anunţa marţi decizia SUA în legătură cu acordul privind programul nuclear iranian, încheiat în 2015, după 21 de luni de negocieri intense.

Citește și : Erdogan sare la gâtul francezilor care au semnat manifestul ‘contra noului antisemitism’