DISTRIBUIȚI
dpa

Preşedintele parlamentului german a solicitat „emfatic” vineri tuturor parlamentarilor să respecte restricţiile legate de coronavirus, după ce un număr de politicieni de extremă dreapta au refuzat să o facă, relatează dpa, potrivit agerpres.

„Acest lucru se aplică în special prin acoperirea gurii şi a nasului în toate proprietăţile Bundestagului”, a declarat politicianul veteran Wolfgang Schaueble la o sesiune parlamentară.


Citeşte şi: Preşedintele kosovar îl decorează pe Trump

Dezacordurile cu privire la eficacitatea purtării măştilor sunt legitime, „dar într-o democraţie trebuie să accepţi deciziile majorităţii”, potrivit acestuia.

Avertismentul preşedintelui parlamentului, care are puterea să-i suspende temporar pe parlamentari din sesiuni, intervine după o decizie a partidului Alternativa pentru Germania (AfD) de a permite membrilor să decidă singuri dacă să poarte masca la locul de muncă.

Unii parlamentari AfD au ales acum să nu poarte deloc masca în parlament sau să o poarte doar când urcă cu liftul, a confirmat vineri purtătorul de cuvânt al grupului parlamentar AfD, Marcus Schmidt.

Este a doua oară când AfD primeşte un avertisment în parlament în legătură cu nerespectarea regulilor impuse de pandemie.

Partidul a susţinut în mod repetat o serie de proteste împotriva restricţiilor legate de coronavirus în Germania în ultimele luni, la care regulile privind distanţarea şi purtarea măştii au fost încălcate flagrant.

Citeşte şi: Trump vrea o comisie pentru promovarea ‘educaţiei patriotice’

Printre altele, preşedintele german Frank-Walter Steinmeier s-a declarat gata să ia măsuri drastice pentru a i se permite să întreprindă mai multe vizite oficiale în timpul pandemiei.

„Aş călători cu o cască de protecţie dacă aceasta ar face posibilă călătoria din nou”, a declarat Steinmeier reporterilor la sfârşitul unei vizite în oraşul italian Milano.